Πασχαλινά κουλουράκια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ φυτικά έλαια με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
4 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
3 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. χλιαρό γάλα
1 κ.γ. αμμωνία
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
700 γρ. αλεύρι γ. ο. χ
2 κρόκους αυγού με μία πρέζα αλάτι για άλειμμα

Οδηγίες

1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά και περιμένουμε να απορρηφηθεί πρώτα το κάθε αυγό και έπειτα περνάμε στο επόμενο
Ολοκληρωμένο
5.
Στο γάλα διαλύουμε την αμμωνία και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο, μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
8.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Στρώνουμε λαδόκολλες στις λαμαρίνες του φούρνου και ξεκινάμε να πλάθουμε σε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Δουλεύουμε καλά στην παλάμη μας το κάθε ζυμαράκι πρώτα και μετά φτιάχνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
11.
Χτυπάμε τους κρόκους και αλείφουμε τα κουλουράκια.
Ολοκληρωμένο
12.
Τοποθετούμε ένα πυρίμαχο μπολάκι με νερό στον πάτο του φούρνου και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους.
Ολοκληρωμένο
13.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα και έπειτα αποθηκεύουμε σε δοχεία.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για ωραιότερο γυάλισμα αφού αλείψουμε τα κουλουράκια με το αυγό περιμένουμε 5 λεπτά να στεγνώσουν λίγο και μετά τα ψήνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *