No products in the cart.
Εύκολο παγωτό καϊμάκι χωρίς παγωτομηχανή
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κουτάκι φυτική σαντιγί (στο μεταλλικό) και την βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύα | |
¾ ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο | |
2 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.σ. μέλι | |
2 γεμάτες κ.σ. βανίλια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα | |
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε παγωμένη την φυτική κρέμα και την χτυπάμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα προσθέτουμε το παγωμένα ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλέτες με το αλάτι και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί το μέλι με την βανίλια.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε σε στρώσεις την κρέμα με το γλυκό του κουταλιού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ολοκληρωμένο
6.
Σερβίρουμε σε μπολάκια ή χωνάκια γαρνίροντας με το σιρόπι βύσσινο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μέσα στο μείγμα μπορούμε να σπάσουμε μπισκότακια κανέλας για περισσότερη γεύση! Επίσης, αντί για υποβρύχιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικές σταγόνες ελαίου μαστίχας!
Αφήστε μια απάντηση