Λαζαράκια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
180 γρ. νερό χλιαρό
80 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
0.5 κ.γ. κανέλα
0.33 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. γλυκάνισο
Υλικά για τη γέμιση (προαιρετικά):
100 γρ. καρύδια τριμμένα
50 γρ. σταφίδες ξανθές
καρφάκια γαρύφαλλο για τα μάτια

Οδηγίες

1.
Ζύμη:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμάρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμο, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Σύνθεση:
Όταν φουσκώσει η ζύμη κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ και τα σχηματίζουμε σε μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
6.
. Από το κάθε μπαλάκι χωρίζουμε τα 40 γρ. για το σώμα και τα 10 γρ. για τα χεράκια.
Ολοκληρωμένο
7.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας, παίρνουμε το μεγάλο ζυμαράκι, το ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα είτε με τον πλάστη είτε με το χέρι μας, βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
8.
Με το υπόλοιπο μικρό ζυμαράκι (10 γρ.) φτιάχνουμε δύο κορδόνια για χεράκια όπου τα περνάμε από την πίσω μεριά ώστε να έχουν το σχήμα Χ από μπροστά.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε 2 γαρύφαλλα για τα μάτια, απλώνουμε το λαζαράκι στη λαμαρίνα το φούρνου αφού πρώτα το στρώσουμε με λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
10.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε σε προθερμαρμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *