No products in the cart.
Κέικ μπανάνας με σοκολάτα
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. σπορέλαιο | |
50 γρ. ελαιόλαδο | |
100 γρ. καστανή ζάχαρη | |
50 γρ. μέλι | |
2 αυγά | |
3 ώριμες μπανάνες | |
3 βανίλιες | |
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
100 γρ. νιφάδες βρόμης | |
1 κ.γ. μαγειρική σόδα | |
μία πρέζα αλάτι | |
¾ κοφτό κ.γ. κανέλα | |
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο (προαιρετικά) | |
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας |
Οδηγίες
1.
Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα με το σύρμα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι και τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με την μαρίζ πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το μείγμα του συγκεκριμένου κέικ είναι λίγο ρευστό σε σχέση με τα υπόλοιπα που γνωρίζουμε, γι’ αυτό προσοχή δεν προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι. Το συγκεκριμένο κέικ είναι πολύ ζουμερό! Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο μείγμα οποιονδήποτε ξηρό καρπό επιθυμούμε.
Αφήστε μια απάντηση