Subscribe to our newsletter - braise@qodeinteractive.com

Καριόκες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ θρυμματισμένα (1 πακέτο)
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
80 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
20 γρ. κακάο
2 βανιλέτες
1 πρέζα αλάτι
1/3 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
25 γρ. κονιάκ
4 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. μέλι
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί με 2 κ.γ. σπορέλαιο

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τη φρυγανιά, τα καρύδια, το κακάο, τις βανιλέτες, το αλάτι, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το κονιάκ, το γάλα και το μέλι.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια με το χέρι μας ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να είναι εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε διάφανη μεμβράνη και εκεί απλώνουμε το μείγμα δημιουργώντας ένα μακρόστενο ρολό, το τυλίγουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2ώρες να παγώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 εκ.
Ολοκληρωμένο
7.
Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στη λιωμένη κουβερτούρα και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα την στρώσουμε με μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφήνουμε να κρυώσει η κουβερτούρα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν η ζύμη δεν είναι εύπλαστη βάζουμε λίγο ακόμα γάλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τις καριόκες με τριμμένο ξηρό καρπό ή τρούφα ή ινδοκάρυδο. Επίσης, για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *