Νηστίσιμοι Κουραμπιέδες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ φυτίνη
100 γρ άχνη ζάχαρη
4 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
20 γρ ανθόνερο
1 σφηνάκι κονιάκ
350 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Υλικά για το γαρνίρισμα
Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο ρίχνουμε την φυτίνη, την άχνη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα για 10 με 13 λεπτά μέχρι η φυτίνη να πάρει τη μορφή σαντιγής.
Ολοκληρωμένο
4.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και τα 700 γρ. αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη, τριφτή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
6.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά στη κορυφή ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα αφού πρώτα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Τους αφαιρούμε από το ταψί και τους αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη και εκεί βυθίζουμε τους κουραμπιέδες μας.
Ολοκληρωμένο

2 Comments

  • Κυριακή

    Οι καλύτεροι κουραμπιέδες!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή!!

  • lena

    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν! Ελπίζω να τους απολαύσετε σε όλες τις γιορτές, να είστε καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *