Κέικ σοκολάτας με χαρουπάλευρο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
70 γρ. χαρουπάλευρο
60 γρ. κακάο κοσκινισμένο
270 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. υγρή βανίλια ή 3 βανιλέτες
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
0.5 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.σ. ξύδι λευκό
80 γρ. καλής ποιότητας σπορέλαιο
300 γρ. βραστό νερό
100 γρ. γάλα αμυγδάλου

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και εκεί ρίχνουμε όλα μας τα υλικά με την σειρά που σας τα αναγράφω.
Ολοκληρωμένο
2.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύομε πολύ καλά το μείγμα του κέικ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα στρόγγυλο τσέρκι 22 εκ. το λαδώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
4.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Μετά τα 40 λεπτά μπήγουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν είναι καθαρή τότε βγάζουμε από το φούρνο.
Ολοκληρωμένο
6.
Αν έχει υπολείμματα αφήνουμε άλλα 5-10 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν το αφαιρέσουμε από το φούρνο μας αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά μέσα στο τσέρκι.
Ολοκληρωμένο
8.
Έπειτα το βγάζουμε με τη λαδόκολλα και το ακουμπάμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το συγκεκριμένο κέικ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση για τούρτα. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο τσέρκι και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά κάνοντας πάντα τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα. Έπειτα βάζουμε οποιαδήποτε γέμιση μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *