Μωσαϊκό σαν παγωτό

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 συσκευασία μαργαρίνη με βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3 βανιλέτες
1 σφηνάκι γάλα
5 κουταλιές κακάο
0.5 σφηνάκι τσίπουρο
Ένα κομμάτι λαδόκολλα

Οδηγίες

1.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά τη μαργαρίνη με βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
2.
Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τις βανιλέτες και την πρέζα αλατιού.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στο τέλος προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Ολοκληρωμένο
6.
Σπάμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και ραντίζουμε από πάνω με το γάλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Με μία σπάτουλα τα ενσωματώνουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε το κομμάτι της λαδόκολλας, απλώνουμε το μείγμα μας κατά μήκος και τυλίγουμε ρολό σφίγγοντας τις άκρες του σαν καραμέλα.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Το σερβίρουμε κόβοντάς το σε ροδέλες και το γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα ή πασπαλίζουμε λίγο κακάο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Είναι μία γρήγορη και γευστικότατη λύση για γλυκό και το μυστικό του κρύβεται στο καλό χτύπημα της μαργαρίνης. Καλά μαγειρέματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *