Κεμπάπ στα κάρβουνα

Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (2 φορές περασμένο)
  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά (2 φορές περασμένο)
  • 2 κρεµµύδια τριµµένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. κύµινο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1 ½ κ.γ. µπούκοβο γλυκό
  • ½ κ.γ. σουμάκ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα όλα μας τα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 με 8 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να πάρουμε ένα ενιαίο μείγμα σαν ζύμη. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Σε ένα ταψάκι βάζουμε νερό. Παίρνουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι και τα τοποθετούμε εκεί μέσα για μία ώρα. Αυτό το κάνουμε για να μην καούν τα ξύλινα καλαμάκια κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Λαδώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε το μείγμα μας σε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια. Ψήνουμε στα κάρβουνα για 10 με 15 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα ανά τακτά διαστήματα. Σερβίρουμε πάνω σε ψημένες πιτούλες και συνοδεύουμε με γιαούρτι, ψητή ντομάτα και κρεμμύδι.

Συμβουλή: Για πιο αφράτα κεμπάπ βάζουμε το μείγμα του κιμά στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Οι ίνες του κρέατος μαλακώνουν και έτσι αφρατεύει ο κιμάς.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...