Κολοκυθοκεφτέδες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αυγό και 1 κρόκο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ κοφτές αλεύρι γ.ο.χ.
Πιπέρι

Οδηγίες

1.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά προσέχοντας να μην τρίψουμε την «καρδιά» του κολοκυθιού που είναι τα σπόρια.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσπαθούμε να μη τα τρίψουμε γιατί θα βγάλουν πολλά νερά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 45 λεπτά αφού πρώτα τα πατήσουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε αρκετό λαδί σε ένα βαθύ τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
6.
Τους απλώνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε αν θέλουμε με μία σως γιαουρτιού
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε τυριά επιθυμούμε. Προσέχουμε μόνο να μην είναι μεγαλύτερη η ποσότητα των κίτρινων τυριών γιατί αλλάζει η υφή του κολοκυθοκεφτέ. Επίσης, οι συγκεκριμένοι κεφτέδες μπορούν να ψηθούν και στον φούρνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *