Ιμάμ Μπαϊλντί

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
6 φλάσκες μελιτζάνες
5 κομμένα μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές κάθετες φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.γ. κουκουνάρι
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. πελτέ
3 κομμένες ντομάτες σε μικρά κυβάκια
3 μπαχάρια
1 δαφνόφυλλο
1 κανελόξυλο
0.25 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
Φρυγανιά για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Οδηγίες

1.
Για τις μελιτζάνες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετα σε τρία σημεία την κάθε μελιτζάνα.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη
Ολοκληρωμένο
4.
Ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε στην άκρη να χλιάνουν.
Ολοκληρωμένο
5.
Για τη γέμιση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
7.
Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Ολοκληρωμένο
8.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Προσθέτουμε το μέλι με τον πελτέ.
Ολοκληρωμένο
10.
Τσιγαρίζουμε για λίγο και στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο, το κανελόξυλο, το μοσχοκάρυδο, το μέλι, το κουκουνάρι, το αλάτι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, κάνουμε στην άκρη το τηγάνι, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, το κανελόξυλο και τα μπαχάρια, ρίχνουμε τον μαϊντανό, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Σύνθεση:
Παίρνουμε ένα κουτάλι και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση, πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα, φρυγανιά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σερβίρουμε ραντίζοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στην γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές πράσινες και κόκκινες και να ελαττώσουμε το κρεμμύδι για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό. Επίσης, μία ευχάριστη νότα στο φαγητό δίνουν οι σταφίδες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *