No products in the cart.
Παστουρμαδόπιτα (Πίτα Καισαρείας)
εύκολο
10
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο φύλλο κρούστας | |
12 φέτες κασέρι σε φέτες | |
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες | |
8 φέτες παστουρμά | |
ελαιόλαδο |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε ένα πυρές 25Χ35 και το λαδώνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Χωρίζουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση γιατί τα μισά θα τα στρώσουμε στον πάτο του ταψιού και με τα υπόλοιπα θα κλείσουμε την πίτα.
Ολοκληρωμένο
3.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το επόμενο.
Ολοκληρωμένο
4.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία, φύλλο - λίγο ελαιόλαδο - φύλλο, μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες από κασέρι, έπειτα τις ροδέλες ντομάτας και τέλος τις φέτες του παστουρμά.
Ολοκληρωμένο
6.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντάς τα πάντα με λίγο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
7.
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και νερό, χαράσσουμε την πίτα απαλά σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιαφάνεια της πίτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμη, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με μία σως γιαουρτιού.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για πιο ελαφριά γεύση αφαιρούμε το τσιμένι γύρω γύρω από τον παστουρμά. Μπορούμε αντί για 2 ντομάτες να βάλουμε μία ντομάτα φρέσκια και λιαστές ντομάτες για έντονη γεύση. Αντί για φύλλο κρούστας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα.
Αφήστε μια απάντηση