No products in the cart.
Βελούδινη φάβα
εύκολο
8
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
1 καρότο ψιλοκομμένο | |
250 γρ. Φάβα | |
1 φλιτζ. καφέ κρασί λευκό | |
1 λίτρο νερό | |
1 φύλλο δάφνης | |
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι | |
έναν φρέσκο ζωμό λαχανικών | |
χυμό λεμονιού | |
Aλάτι | |
Πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τη φάβα και τη σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το ζωμό λαχανικών σιγοβράζοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει (εάν δούμε ότι δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε και άλλο νερό).
Ολοκληρωμένο
5.
Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε από μέσα το δαφνόφυλλο και τα κλωναράκια θυμαριού.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
7.
Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκια ή ξερό και κάππαρη. Ιδανικό ταίριασμα είναι το χταποδάκι ψητό ή ξυδάτο!
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση