No products in the cart.
Φαλάφελ, αραβικοί ρεβιθοκεφτέδες
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. ρεβίθια | |
700 γρ. νερό | |
1 1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα |
Υλικά για το μείγμα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη | |
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες | |
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1 κ.γ. κύμινο | |
1 κ.γ. αλάτι | |
¼ κ.γ σόδα μαγειρική | |
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη | |
1 κ.σ. σουσάμι | |
Μπούκοβο (προαιρετικά) | |
Πιπέρι | |
Λάδι για τηγάνισμα |
Οδηγίες
1.
Ξεκινάμε το μούλιασμα των ρεβιθιών από την προηγούμενη μέρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τα ρεβίθια, το νερό και τη μαγειρική σόδα
Ολοκληρωμένο
3.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σόδα.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφήνουμε τα ρεβίθια για 24 ώρες.
Ολοκληρωμένο
5.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε σε άφθονο νερό.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Στο μούλτι ή στο μπλέντερ ρίχνουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια και όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά, το σουσάμι και το μπέικιν πάουντερ
Ολοκληρωμένο
8.
.Ξεκινάμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα λεπτοτριμμένο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Κατά διαστήματα σταματάμε το χτύπημα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν τελειώσουμε την διαδικασία αυτή τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το σουσάμι και το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
12.
Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
13.
Αυτό βοηθάει στη σύσταση των κεφτέδων γι’ αυτό δεν θα διαλύονται την ώρα του τηγανίσματος.
Ολοκληρωμένο
14.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση
Ολοκληρωμένο
15.
Τηγανίζουμε λίγους λίγους τους ρεβιθοκεφτέδες για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
16.
Τους βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Ολοκληρωμένο
17.
Σερβίρουμε με μία σάλτσα ταχίνι και αραβικές πίτες!
Ολοκληρωμένο
18.
Ψήσιμο στο φούρνο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
19.
Τοποθετούμε τους ρεβιθοκεφτέδες και αλείφουμε με λίγο λάδι.
Ολοκληρωμένο
20.
Ψήνουμε για 25 λεπτά και γυρνάμε την κάθε τους πλευρά στα μισά της ώρας. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η ζύμη των φαλάφελ πρέπει να είναι κρύα όταν θα την τηγανίσουμε για να μην τραβήξει λάδια και να κρατήσει το σχήμα της. Μαγειρεμένα ρεβίθια ή ρεβίθια από κονσέρβα είναι ακατάλληλα και δεν τα χρησιμοποιούμε για τους κεφτέδες. Τα πλάθουμε σε μικρά μέγεθος γιατί τα μεγάλα φαλάφελ μπορεί να διαλυθούν κατά το ψήσιμο και να μείνουν άψητα στο κέντρο τους. Δεν τα στριμώχνουμε την ώρα του τηγανίσματος και δεν τα κουνάμε. Αφήνουμε χώρο ώστε να τα γυρίζουμε εύκολα. Επίσης δεν τα κουνάμε πολύ για να δημιουργήσουν μία τραγανή κρούστα. Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.
Αφήστε μια απάντηση