No products in the cart.
Θεοτράγανες τηγανητές πατάτες
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
Πατάτες | |
Νερό | |
Σπορέλαιο | |
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
Ολοκληρωμένο
2.
Καθαρίζουμε τις πατάτες αν θέλουμε κρατάμε τη φλούδα και απλά πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες) και τις ξεπλένουμε με καθαρό νερό.
Ολοκληρωμένο
3.
Κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια (το πάχος του δακτύλου μας) και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 20 λεπτά, όχι να λιώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
4.
Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο ταψί του φούρνου.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιμένουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε το ταψί με τις πατάτες στο ψυγείο για 5 ώρες ή αν θέλουμε τις αφήνουμε για όλο το βράδυ.
Ολοκληρωμένο
6.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα βάζουμε αρκετό λάδι, το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε τις πατάτες από το ψυγείο λίγες λίγες κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
7.
Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
8.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις «εξαφάνιζουμε»!!!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Γιατί γίνονται τραγανές; Η συγκεκριμένη διαδικασία με το βράσιμο και η τοποθέτηση στο ψυγείο, διώχνουν το πολύ άμυλο, κρατιούνται ζουμερές οι πατάτες στο εσωτερικό τους και τραγανές στο εξωτερικό τους μέρος. Επίσης, θέλει αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα χωρίς να τις ανακατεύουμε πολλές φορές. Τέλος, τις ρίχνουμε λίγες λίγες για να μην πέσει η θερμοκρασία και αντί να τηγανιστούν θα βράσουν.
Αφήστε μια απάντηση