No products in the cart.
Croque Madame
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
4 χοντρές φέτες χωριάτικου ψωμιού ή τοστ | |
Μουστάρδα αγγλική για άλειμμα | |
2 φέτες καπνιστή μπριζόλα | |
2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα ή τσένταρ |
Yλικά για μπεσαμέλ
30 γρ. βούτυρο | |
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
250 γρ. γάλα | |
60 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή τσένταρ | |
Μοσχοκάρυδο | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή ένταση.
Ολοκληρωμένο
2.
Εκεί ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε τα ψωμάκια τα απλώνουμε στον πάγκο τις κουζίνας και τα αλείφουμε όλα με μουστάρδα.
Ολοκληρωμένο
6.
Στα δύο ψωμάκια απλώνουμε από μία φέτα καπνιστή μπριζόλα, μπεσαμέλ και κλείνουμε από πάνω με τα άλλα δύο ψωμάκια. Έτσι έχουμε 2 τοστάκια
Ολοκληρωμένο
7.
Πάνω από το καθένα απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ ακόμα και ρίχνουμε από 1 κ.σ. γραβιέρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε τα τοστάκια στο ταψί του φούρνου αφού στρώσουμε πρώτα μία λαδόκολλα και ψήνουμε στο γκριλ με αέρα στους 220 βαθμούς κελσίου για 9 με 10 λεπτά μέχρι να καψαλιστεί η επιφάνειά τους
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο.
Ολοκληρωμένο
11.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σπάμε τα αυγά και τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά και τα τοποθετούμε πάνω στα τοστάκια.
Ολοκληρωμένο
12.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε!
Αφήστε μια απάντηση