Σούπα πατάτας βελουτέ με μπέικον και τραγανό προσούτο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
150 γρ. πράσο σε φέτες
70 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. λευκό κρασί
300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
100 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
1 κλωναράκια θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
100 γρ. γάλα φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι
Yλικά για το σερβίρισμα:
100 γρ. προσούτο καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια για το σερβίρισμα
Τριμμένο τσένταρ
Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τη σελινόριζα, τον ζωμό, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο.
Ολοκληρωμένο
5.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά μας, θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμη η σούπα αφαιρούμε το δαφνόφυλλο με το θυμάρι και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.
Ολοκληρωμένο
8.
Αλέθουμε πολύ καλά με το μπλέντερ χειρός και σερβίρουμε στα πιάτα πασπαλίζοντας με τραγανό προσούτο, το τριμμένο τσένταρ και το κρεμμυδάκι
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η ίδια σούπα μπορεί να εμπλουτιστεί και με γλυκοπατάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *