Τυροπιτάκια τηγανιού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή γκούντα
2 κ.σ. γιαούρτι
1 αυγό
Πιπέρι
Σπορέλαιο με ελαιόλαδο (μισό-μισό) για τηγάνισμα

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το γιαούρτι, το αυγό και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και τα φύλλα πρέπει να είναι το ένα πάνω στο άλλο.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα γυρνάμε από την μεγάλη πλευρά και χαράσσουμε 4 λωρίδες κατά μήκος.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλο μπροστά μας (τις υπόλοιπες τις σκεπάζουμε με νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν).
Ολοκληρωμένο
5.
την λαδώνουμε με ένα πινέλο και στην άκρη της απλώνουμε 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση.
Ολοκληρωμένο
6.
Γυρίζουμε την κάτω δεξιά γωνία του φύλλου σχηματίζοντας ένα τρίγωνο και σκεπάζουμε έτσι τη γέμιση με αυτό.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε δηλαδή πάντα την κάτω γωνία του φύλλου και την φέρνουμε πάνω σχηματίζοντας τρίγωνο.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν φθάσουμε στο τέλος του, βρέχουμε την άκρη με νερό για να κολλήσει στο φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις λωρίδες.
Ολοκληρωμένο
9.
Τα τυροπιτάκια που ήδη έχουμε κάνει, τα απλώνουμε σε μία πιατέλα και τα σκεπάζουμε με μία νοτισμένη πετσέτα μέχρι να έρθει η ώρα του τηγανίσματος.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
11.
Τοποθετούμε λίγα λίγα τυροπιτάκια τη φορά και τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να ροδίσει η κάθε πλευρά τους.
Όταν είναι έτοιμα, τα απλώνουμε σε μία πιατέλα αφού πρώτα απλώσουμε απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί να τα τηγανίσουμε μπορούμε να τα αλείψουμε με ελαιόλαδο και τα ψήσουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Αντί για φέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυζήθρα και να αρωματίσουμε τη γέμιση με ρίγανη ή θυμάρι. Μπορούμε όταν φτιάξουμε τα τυροπιτάκια πριν να τα τηγανίσουμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη μέσα σε διάφανη μεμβράνη και να τα χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *