Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ φιλέτο κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
350 γρ. κρέμα καρύδας
400 γρ. ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι
Μαύρο σουσάμι για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Υλικά για μαρινάρισμα:
4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα τίκα μασάλα
1 κ.γ. κάρυ
0.5 κ.γ. κύμινο
0.5 κ.γ. κουρκουμά

Οδηγίες

1.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
Ολοκληρωμένο
4.
Κάνουμε ένα ωραίο μασάζ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουοκ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζουμε στο γουοκ και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Ολοκληρωμένο
8.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, το φρέσκο τζίντζερ και σβήνουμε με το ζωμό.
Ολοκληρωμένο
9.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, περιχύνουμε με την κρέμα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
10.
Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαυροσούσαμο
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε παρέα με ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι περιχύνοντάς το με την νόστιμη σαλτσούλα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να δώσουμε μία πιο πικάντικη και καυτερή γεύση στο φαγητό μας βάζουμε μία μικρή τσίλι πιπερίτσα ή προσθέτουμε στο μαγείρεμά μας μία κουταλιά της σούπας πάστα από πράσινο κάρυ που είναι πικάντικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *