No products in the cart.
Κουλουράκια πορτοκαλιού
εύκολο
35
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού | |
200 γρ. σπορέλαιο | |
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι | |
150 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια | |
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ | |
730 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
2.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανιλέτες, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και μετά βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας παράλληλα με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν ενσωματωθούν τα υλικά ζυμώνουμε με το χέρι μας για 2 λεπτά και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε μία λαμαρίνα, στρώνουμε μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και την πλάθουμε σε κορδόνι.
Ολοκληρωμένο
8.
Δίνουμε ότι σχήμα επιθυμούμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
11.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγή δοχεία.
Ολοκληρωμένο
12.
Σχετικά με τα κουλουράκια, δεν φουσκώνουν πολύ οπότε τα πλάθουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε και είναι πολύ τραγανά!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ανάλογα με το μέγεθος ψήνουμε περισσότερο ή λιγότερο. Επίσης, δουλεύουμε καλά τη ζύμη πρώτα στην παλάμη μας και μετά πλάθουμε σε κουλουράκια.
Αφήστε μια απάντηση