No products in the cart.
Εύκολη σουφλοτυρόπιτα
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο φύλλα κρούστας | |
Ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων |
Υλικά για την γέμιση
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη | |
250 γρ. τριμμένο κασέρι ή γκούντα | |
Πιπέρι | |
Υγρό μείγμα: | |
3 αυγά | |
250 γρ. γάλα | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε δύο μπολ.
Ολοκληρωμένο
2.
Στο πρώτο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και στο δεύτερο ρίχνουμε τα υλικά για το υγρό μείγμα ανακατεύοντάς τα καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 30 εκ. ή ένα μακρόστενο και το λαδώνουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Μετράμε τα φύλλα κρούστας γιατί θα χρησμοποιήσουμε ολόκληρο το πακέτο.
Ολοκληρωμένο
5.
Στρώνουμε 4 φύλλα στον πάτο αφού τα λαδώσουμε ένα ένα.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε γέμιση, στη συνέχεια τοποθετούμε 2 φύλλα λαδωμένα, έπειτα γέμιση, μετά 2 φύλλα λαδωμένα, γέμιση και στο τέλος απλώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα λαδωμένα και γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Χαράσσουμε σε κομμάτια απαλά χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο.
Ολοκληρωμένο
8.
Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών σε όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 με 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά της.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική και στη γέμιση να προσθέσουμε οποιοδήποτε αλλαντικό ή φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας.
Αφήστε μια απάντηση