Vegan lemon curd-Κρέμα λεμονιού χωρίς αυγά και βούτυρο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
480 ml κρέμα καρύδας
120 ml χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 βανιλέτες
70 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης
Μία πρέζα αλάτι
0.5 κ.γ. ζελέ σε σκόνη ή άγαρ ή 2 φύλλα ζελατίνης
3 κ.σ. κονρ φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. γάλα καρύδας
1 κ.γ. φυτικό βούτυρο
0.5 κ.γ. κουρκουμά για κίτρινο χρώμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη και τοποθετούμε στη φωτιά.
Ολοκληρωμένο
3.
Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την ένταση ανακατεύοντας διαρκώς.
Ολοκληρωμένο
4.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να πήξει.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
7.
Την κρέμα την σερβίρουμε είτε σκέτη με φρούτα είτε γεμίζουμε μία τάρτα ή κέικ ή μπισκότα ή κρουασάν ή σου!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *