No products in the cart.
Κρεμώδες κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας και λιαστές ντομάτες
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
750 γρ. φιλέτο κοτόπουλου στήθος ή μπούτι | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | |
2 κ.σ. λάδι από το βάζο λιαστής ντομάτας | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
125 γρ. λευκό κρασί | |
180 γρ. ζωμός κοτόπουλου | |
180 γρ. κρέμα γάλακτος | |
80 γρ. πολύ καλά τριμμένη παρμεζάνα | |
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon | |
0.5 φλιτζ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες | |
1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού |
Οδηγίες
1.
Κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση και οριζόντια για να σχηματιστούν 2 κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
2.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζεσταίνουμε το λάδι από τη λιαστή ντομάτα μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές - 8 λεπτά συνολικά για το μπούτι ή 6 λεπτά για το στήθος.
Ολοκληρωμένο
5.
Για να δούμε το ψήσιμο του κοτόπουλο το τρυπάμε στο κέντρο για να δούμε το χρώμα του.
Ολοκληρωμένο
6.
Βγάζουμε σε μια πιατέλα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το διατηρούμε ζεστό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
8.
Σβήνουμε με το κρασί και με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο του τηγανιού.
Ολοκληρωμένο
9.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, την μουστάρδα και τις λιαστές ντομάτες.
Ολοκληρωμένο
10.
Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει.
Ολοκληρωμένο
11.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Ολοκληρωμένο
12.
Βάζουμε μέσα από τα φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Ολοκληρωμένο
13.
Τα ενσωματώνουμε και σερβίρουμε! Αν θέλουμε το σερβίρουμε πάνω από πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση