No products in the cart.
Πατέ ή πάστα ελιάς
πολύ εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι | |
2 κ.σ. κάπαρη πολύ καλά πλυμένη | |
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες | |
2 φιλέτα αντζούγιας | |
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη | |
60 γρ. ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
Χυμό από ½ λεμόνι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε ένα καλό και δυνατό μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
2.
Ρίχνουμε εκεί μέσα τις ελιές, την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Πολτοποιούμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανάλογα με τα γούστα μπορούμε να αφήσουμε και μερικά κομματάκια στην πάστα ελιάς.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν έχουμε έτοιμη την πάστα ελιάς προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και είναι έτοιμη προς κατανάλωση.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μην φοβηθείτε τις αντζούγιες. Το μόνο που προσδίδουν είναι μία ελαφριά αλμυράδα οπότε μην την παραλείψετε, κάνει όλη τη διαφορά!
Αφήστε μια απάντηση