No products in the cart.
Λαχματζούν
εύκολο
12
Το λαχματσούν ή λαχματζούν σημαίνει «κρέας με ζύμη» και είναι γνωστό ως Αρμενική πίτσα ή Τουρκική πίτσα ή Λιβανική πίτσα ή Συριακή πίτσα ή Αραβική πίτσα. Πρόκειται για μία στρόγγυλη, λεπτή ζύμη με κιμά (συνήθως από μοσχάρι ή αρνί), ψιλοκομμένα λαχανικά και μπαχαρικά, όπως πιπέρι καγιέν, πάπρικα, κύμινο που στη συνέχεια ψήνεται. Συνήθως σερβίρεται με αϊράνι ή σάλγκαμ και εδώ στην Ελλάδα ευχάριστο πάντρεμα κάνει με το γιαούρτι. Το πιάτο αρχικά καταναλώνονταν από Άραβες σεΐχηδες στην έρημο οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν φρέσκα τρόφιμα μαζί τους. Αν και υπάρχει για χιλιάδες χρόνια, το λαχματζούν έχει γίνει δημοφιλές τις τελευταίες δεκαετίες.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. γάλα (χλιαρό) | |
100 γρ. νερό (χλιαρό) | |
1 φακελάκι ξερή μαγιά | |
½ κ.γ. ζάχαρη | |
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
15 γρ. κορν φλάουρ | |
½ κ.γ. αλάτι | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
Υλικά για την πάστα μπαχαρικών:
3 κ.γ. πάπρικα καπνιστή | |
2 κ.γ. σουμάκ | |
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν | |
1 κ.γ. κύμινο | |
1 κ.γ. αλάτι | |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
4 λιαστές ντομάτες | |
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας |
Αφήστε μια απάντηση