No products in the cart.
Λιγκουίνι alfredo με γαρίδες και μπέικον
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο λιγκουίνι | |
500 γρ. γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος και κεφάλι | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες | |
100 γρ. κομμάτι μπέικον κομμένο σε κυβάκια | |
50 γρ. κρασί | |
200 γρ. μασκαρπόνε | |
1 φλιτζ. (200 γρ.) νερό από τα ζυμαρικά | |
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη | |
Ξύσμα ενός λεμονιού (προαιρετικά) | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε ένα μεγάλο πλασοτέ τηγάνι (τύπου γουόκ) και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες με το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Σοτάρουμε 1 λεπτό την κάθε πλευρά και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Ολοκληρωμένο
4.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον, το σοτάρουμε και το σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
5.
Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε 2 λεπτά πιο λίγο από την αναγραφόμενη ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Την ώρα που τα στραγγίζουμε, κρατάμε στην άκρη σε ένα φλιτζάνη 200 γρ. νερό και βάζουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν στη σάλτσα όταν έρθει η ώρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ κι προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, το νερό από τα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
9.
Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα για 5 λεπτά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και τις σοταρισμένες γαρίδες.
Ολοκληρωμένο
10.
Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή σοταρισμένο ακολουθώντας την εξής διαδικασία: 1 κ.σ. βούτυρο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 200 γρ. φρέσκο baby σπανάκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Εκεί βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί για 2 με 3 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο το προσθέτουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες και το μπέικον ανακατεύοντας ελαφρώς.
Αφήστε μια απάντηση