Μαρμελάδα κεράσι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1100 γρ Κεράσια
700 γρ Ζάχαρη
2 Βανιλέτες
2 Κλωναράκια λουίζα
100 γρ Νερό
1 Χυμός λεμονιού

Οδηγίες

1.
Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα τσιμπιδάκι μαλλιών.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μια στρώση κεράσια και μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ. Από πάνω βάζουμε τις βανιλέτες και την λουίζα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Ολοκληρωμένο
3.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τη λουίζα, παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα και το περνάμε από το μπλέντερ. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα κεράσια, προσθέτουμε το νερό, το λεμόνι και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά ανακατεύοντας αρκετά συχνά μέχρι μα δέσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Αποστειρώνουμε βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου. Προσθέτουμε την μαρμελάδα στα βάζα και κλείνουμε ερμητικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Τέλος, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή σε σκιερό δροσερό μέρος.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε πολτοποιούμε τελείως την μαρμελάδα για λεία υφή. Προσωπικά, επιλέγω να υπάρχουν και μερικά κομμάτα κερασιού.
Από την Άννα Καπνιά, τεχνολόγος τροφίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *