Mojito Ανανά

Υλικά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 700 γρ. ανανά ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. νερό

Για το Mojito:

  • 230 γρ. ανανά κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζ. δυόσμο και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 2 φλιτζ. λευκό ρούμι
  • ¾ φλιτζ. χυμό lime
  • 1 φλιτζ. παγωμένη σόδα
  • Πάγος
  • Λίγες φέτες lime για γαρνίρισμα
  • Φέτες ανανά προαιρετικά για γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον ανανά, τη μαύρη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά σε μέτρια ένταση μέχρι ο ανανάς να μαλακώσει και να μειωθεί το μείγμα μας. Στραγγίζουμε με λεπτή σίτα το μείγμα μας σε ένα μπολ και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι τα κομμάτια του ανανά μέχρι να βγουν όλοι του οι χυμοί. Πετάμε τον λιωμένο ανανά και φυλάσσουμε το σιρόπι μέχρι να κρυώσει.

mojito_anana_syntages_eleni_kapnia

Για το mojito:  Σε μία κανάτα βάζουμε τον κομμένο ανανά και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε λίγο να βγουν τα αρώματα του δυόσμου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι, το lime, 1 φλιτζ. από το σιρόπι που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε. Παίρνουμε 6 ποτήρια, γεμίζουμε με πάγο, σερβίρουμε με το mojito και συμπληρώνουμε με σόδα. Αναμειγνύουμε το cocktail και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου, φέτες lime και τον ανανά.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...