No products in the cart.
Μους χαλβά με κομμάτια «μπακλαβά»
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. χαλβά σοκολάτενιο | |
4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου | |
1 κ.σ. ταχίνι | |
350 γρ. φρέσκια φυτική κρέμα γάλακτος | |
2 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.σ. λικέρ amaretto | |
1 κ.σ. κοφτή κακάο |
Υλικά για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα | |
100 γρ. ζάχαρη | |
1 κ.σ. νερό |
Οδηγίες
1.
Για την μους:
Τρίβουμε με τα χέρια μας τον χαλβά και τον ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το ταχίνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Πολτοποιούμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και στον κάδο ρίχνουμε την φρέσκια φυτική κρέμα, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε σε σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
5.
Ενσωματώνουμε στη σαντιγί το μείγμα του χαλβά και το λικέρ.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε την μους ισόποσα σε ποτήρια ή μπολάκια.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει τουλάχιστον για 3 ώρες.
Ολοκληρωμένο
8.
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό.
Ολοκληρωμένο
9.
Έχουμε την εστία σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και περιμένουμε να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν λιώσει τότε προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Ολοκληρωμένο
11.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα, την αλείφουμε με σπορέλαιο και εκεί απλώνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Ολοκληρωμένο
12.
Περιμένουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα τα χοντροαλέθουμε στο μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
13.
Για τον μπακλαβά:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το τριμμένο φυστίκι, την φρυγανιά και την κανέλα.
Ολοκληρωμένο
14.
Αλείφουμε το κάθε φύλλο με μαργαρίνη και διπλώνουμε στη μέση το κάθε ένα ξεχωριστά.
Ολοκληρωμένο
15.
Παίρνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
16.
Απλώνουμε το πρώτο διπλωμένο φύλλο κρούστας και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα του φυστικού.
Ολοκληρωμένο
17.
Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
18.
Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
19.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε κάθε ποτηράκι με την μους, σπάμε με τα χέρια μας τον «μπακλαβά» και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε πριν ψήσουμε τον μπακλαβά, τον κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες ώστε να δημιουργήσουμε στικ (κριτσίνια) από μπακλαβά!
Αφήστε μια απάντηση