Muffins μήλου με crumble κανέλας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
65 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
15 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
60 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι πολύ μαλακό)
85 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή μία βανιλέτα
Μία πρέζα αλάτι
Υλικά για muffins:
120 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 βανιλέτες
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κ.γ. αλάτι
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1 ½ μήλο κομμένο σε κυβάκια

Οδηγίες

1.
Για το crumble:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα τα δύο είδη ζάχαρης, την κανέλα, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Με μία μαρίζ (σιλικονούχα σπάτουλα) ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε και με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Για τα muffins:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και την υγρή βανίλια.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε ένα μίξερ χειρός και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
7.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα αυγό κάθε φορά περιμένοντας να ενσωματωθεί το προηγούμενο.
Ολοκληρωμένο
8.
Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και το αλάτι ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, την κανέλα και τα κομματάκια του μήλου.
Ολοκληρωμένο
10.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Ολοκληρωμένο
11.
Παίρνουμε ένα ταψάκι με θήκες για muffins, τις βουτυρώνουμε, τις αλευρώνουμε και τις γεμίζουμε μέχρι πάνω με το μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
12.
Εναλλακτικά, μέσα στο ειδικό ταψάκι για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες ειδικές για κεκάκια και έτσι αποφεύγουμε το βουτύρωμα του ταψιού.
Ολοκληρωμένο
13.
Παίρνουμε τη ζύμη για το crumble κανέλας και πάνω από κάθε muffin τρίβουμε με το χέρι μας κομματάκια κομματάκια από τη ζύμη του crumble.
Ολοκληρωμένο
14.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε την ένταση στους 180 βαθμούς κελσίου ψήνοντας για 17 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
15.
Βγάζουμε τα muffins από το φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. έπειτα τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
16.
Διατηρούνται φρέσκα για 4 ημέρες τουλάχιστον και μετά μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα περίπου.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στα συγκεκριμένα κεκάκια ταιριάζει υπέροχα και μία καραμέλα butterscotch. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού καραμέλα και έπειτα να τα ψήσουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τα περιχύσουμε με τη συγκεκριμένη καραμέλα όταν βγουν από τον φούρνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *