No products in the cart.
Γαλατόπιτα σαν μπακλαβάς
εύκολο
14
Σήμερα σας φτιάχνω μία γευστική γαλατόπιτα από τα δικά μου μέρη, τη Θεσσαλία. Μία συνταγή οικογενειακή που χάνεται στο βάθος των χρόνων από μάνα σε κόρη και ούτω καθεξής. Την μοιράζομαι μαζί σας γιατί οι συνταγές χωρίς μυστικά είναι η επιτυχία. Η συγκεκριμένη εκδοχή γαλοτόπιτας διαφέρει λίγο από τις υπόλοιπες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Την “παντρεύουμε” τόσο αρμονικά με την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα και την ζάχαρη που απλά την απογειώνει! Μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση διότι η αρχοντική της γεύση σε μαγεύει. Έδωσα τον χαρακτηρισμό “μπακλαβά” γιατί οι στρώσεις με το φύλλο κρούστας το αμύγδαλο, την ζάχαρη και την κανέλα μας τον θυμίζει πολύ στη γεύση. Όταν φτιάξετε τη συγκεκριμένη γαλατόπιτα δε θα την αλλάξετε για κανένα λόγο! Καλή απόλαυση!
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 κ.σ. βούτυρο | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
6 κ.σ. κοφτές αλεύρι | |
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου | |
130 γρ. ζάχαρη | |
1 κ.γ. αλάτι | |
3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. βανίλια υγρή | |
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου |
Υλικά για τα φύλλα:
5 φύλλα κρούστας | |
Σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων | |
100 γρ. καβουρδισμένο και αλεσμένο αμύγδαλο ή καρυδόψιχα αλεσμένη | |
Ζάχαρη | |
Κανέλα |
Αφήστε μια απάντηση