Νηστίσιμη μπουγάτσα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας ή νερό
200 γρ. ζάχαρη
4 βανιλέτες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
Σπορέλαιο ή φυτικό βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες

1.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 800 γρ. γάλα και τη βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. γάλα, τη ζάχαρη και τις 2 κ.σ. κρέμα αραβοσίτου
Ολοκληρωμένο
3.
Τα ανακατεύουμε καλά
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν πάρει βράση το γάλα τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τον ανθό αραβοσίτου, τις βανιλέτες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και επιστρέφουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα διαρκώς και ρίχνουμε βροχηδόν λίγο λίγο το σιμιγδάλι.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν βγάλει φουσκάλες η κρέμα στην επιφάνεια αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ενσωματώνουμε τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε ένα ταψί 25Χ35 και το λαδώνουμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Απλώνουμε το ένα φύλλο, το λαδώνουμε πεταχτά με ένα πινέλο, απλώνουμε το επόμενο.
Ολοκληρωμένο
11.
Συνεχίζουμε την διαδικασία αυτή (φύλλο, λάδωμα, φύλλο) μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά φύλλα.
Ολοκληρωμένο
12.
Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα την κρέμα, την απλώνουμε καλά και φέρνουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν μέσα στο ταψί καλύπτοντας περιμετρικά τη κρέμα.
Ολοκληρωμένο
13.
Βάζουμε πάνω από την κρέμα ένα φύλλο, λαδώνουμε και απλώνουμε το επόμενο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
14.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Ολοκληρωμένο
15.
Όσα φύλλα περισσεύουν τα βάζουμε μέσα στο ταψί με μία σπάτουλα.
Ολοκληρωμένο
16.
Έτσι θα μοιάζει σαν ένα «πακέτο».
Ολοκληρωμένο
17.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα με κάτω αντίσταση για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν κουνήσουμε το ταψί απαλά, η μπουγάτσα να μετακινείται.
Ολοκληρωμένο
18.
Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και τη μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας.
Ολοκληρωμένο
19.
Την κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να κάνουμε την κρέμα σοκολατένια ρίχνοντας στη ζεστή κρέμα 120 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια. Φτιάχνουμε την μπουγάτσα την γεμίζουμε με την κρύα γέμιση. Βουτυρώνουμε με φυτικό λίπος καλά την επιφάνειά της, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες. Για να ψήσουμε μια κατεψυγμένη μπουγάτσα, απλά την βάζουμε παγωμένη όπως είναι, σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *