Τάρτα βανίλιας με φράουλες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ αλεύρι μαλακό
210 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
130 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Μία πρέζα αλάτι
Ένα ασπράδι αυγού για το άλειμμα της ζύμης
Υλικά για τη γέμιση:
650 γρ. φρέσκο γάλα
350 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά και 3 κρόκους
3 βανιλέτες ή λοβό βανίλιας ή σιρόπι βανίλιας
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
Μία πρέζα αλάτι
500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες ολόκληρες ή κομμένες για γαρνίρισμα

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού. Το χτυπάμε πολύ καλά να μαλακώσει και να αφρατέψει για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να βγει μία ομοιογενής ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Την χωρίζουμε στα δύο, η μία μπαίνει στην κατάψυξη και η άλλη χρησιμοποιείτα
Ολοκληρωμένο
4.
Ανοίγουμε σε ένα φύλλο τη ζύμη μας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει καλά για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Μετά το πέρας των ωρών παίρνουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη μας και σκεπάζουμε με μία δεύτερη λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού ώστε να καλυφθεί όλη η ταρτιέρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε μία φόρμα ψησίματος με αποσπώμενο πάτο 24 εκατοστών, βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού την τάρτα μας, την αλείφουμε με το ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 22 με 25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ολοκληρωμένο
10.
Τότε μόνο βγάζουμε το δαχτυλίδι της φόρμας.
Ολοκληρωμένο
11.
Υλικά για την γέμιση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
12.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
13.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
14.
Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε με μία κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρει σωστή θερμοκρασία.
Ολοκληρωμένο
15.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα.
Ολοκληρωμένο
16.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να βγάλει φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
17.
Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
18.
Ενσωματώνουμε καλά και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
19.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και την χτυπάμε με το εξάρτημα του φτερού για λίγο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
20.
Απλώνουμε την κρέμα στην βάση της τάρτας, ισιώνουμε με ένα κουτάλι και γαρνίρουμε με τις φράουλες.
Ολοκληρωμένο
21.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν βιαζόμαστε πολύ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη για τάρτες για την βάση και έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε φακελάκι ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεις. Μπορούμε να φτιάξουμε και ενα ζελέ για γαρνίρισμα: Διαλύουμε 1/2 φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα σε 300ml ζεστό νερό , το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Μόλις η τάρτα είναι έτοιμη με την κρέμα βανίλιας τοποθετούμε πάνω τις κομμένες φράουλες. Απλώνουμε το ζελέ πάνω στις φράουλες και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μπορούμε αντί για φρέσκες φράουλες να βάλουμε μαρμέλαδα φράουλα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *