No products in the cart.
Cheesecake φράουλα
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου digestive τριμμένα ή σοκολατένια | |
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο |
Υλικά για την γέμιση:
225 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου | |
120 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
235 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | |
340 γρ. κρύο μασκαρπόνε | |
1 κ.σ. χυμό λεμονιού | |
Μία σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) | |
450 γρ. φράουλες πολτοποιημένες | |
14 γρ. ζελατίνη |
Οδηγίες
1.
Βάση:
Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα 24 εκ., την λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε μία λωρίδα από λαδόκολλα περιμετρικά της φόρμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων στη φόρμα και με τον πάτο ενός ποτηριού πατάμε παντού να ισιώσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα ψήνουμε για 15 λεπτά την βάση των μπισκότων.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και μουλιάζουμε για 5 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 50 γρ. πουρέ φράουλας και τον ζεσταίνουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Στύβουμε πολύ καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στον ζεστό πουρέ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
11.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5 λεπτά, μειώνουμε την ταχύτητα ρίχνοντας το μασκαρπόνε.
Ολοκληρωμένο
13.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
Ολοκληρωμένο
14.
Έπειτα προσθέτουμε τα 400 γρ. πουρέ φράουλας, τον χυμό λεμονιού, το κόκκινο χρώμα και ενσωματώνουμε.
Ολοκληρωμένο
15.
Στο τέλος, προσθέτουμε τον κρύο πουρέ με την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
16.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Ολοκληρωμένο
17.
Για την διακόσμηση (προαιρετικά):
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
18.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
19.
Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε κορνέ και στήνουμε το γλυκό.
Ολοκληρωμένο
20.
Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα με το cheesecake, αφαιρούμε το δαχτυλίδι της φόρμας και την λαδόκολλα, γαρνίρουμε με την σαντιγί περιμετρικά και τις φρέσκες φράουλες.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ψήνουμε πάντα το μπισκότο της βάση για να μην διαλύεται την ώρα που κόβουμε το κομμάτι του γλυκού. Τοποθετούμε γύρω από την φόρμα λαδόκολλα για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα το γλυκό και να μην κολλήσει η κρέμα πάνω στο δαχτυλίδι της φόρμας.
Αφήστε μια απάντηση