No products in the cart.
Πάβλοβες με κρέμα πραλίνα και σάλτσα σοκολάτας
μέτριο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
5 ασπράδια αυγών | |
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική | |
2 βανίλιες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
Λίγες σταγόνες λεμονιού | |
160 γρ. ζάχαρη άχνη |
Υλικά για την κρέμα πραλίνας:
200 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου | |
200 γρ. κρέμα γάλακτος | |
150 γρ. κουβερτούρα πραλίνα λιωμένη και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου | |
3 βανίλιες | |
Μία πρέζα αλάτι |
Οδηγίες
1.
Για τις ατομικές πάβλοβες:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών, την κρυσταλλική ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τις σταγόνες λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε σε μαρέγκα σε μέτρια ταχύτητα.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσοχή σε αυτό το σημείο.
Ολοκληρωμένο
4.
Αν βάλουμε στην υψηλή ένταση το μίξερ θα φουσκώσει γρήγορα η μαρέγκα αλλά μετά θα χάσει τον όγκο της.
Ολοκληρωμένο
5.
Οπότε το χτυπάμε σταθερά σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν γυαλίσει και αφρατέψει ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σταδιακά και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ.
Ολοκληρωμένο
7.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και σχηματίζουμε κύκλους-φωλιές αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ½ ώρα μέχρι να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
10.
Για την κρέμα πραλίνας
Στον μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού. Στον κάδο ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
12.
Στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα που πρέπει να έχει κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
13.
Ενσωματώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ.
Ολοκληρωμένο
14.
Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες και έπειτα το χρησιμοποιούμε.
Ολοκληρωμένο
15.
Για την σάλτσα σοκολάτας
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
16.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί και μετά αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ολοκληρωμένο
17.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε τις φωλίτσες μία μία και τις γεμίζουμε με το κορνέ την κρέμα πραλίνας.
Ολοκληρωμένο
18.
Γαρνίρουμε με σάλτσα σοκολάτας και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Πριν ψήσουμε τις μαρέγκες μπορούμε να τις χρωματίσουμε με τα ειδικά χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τη σάλτσα σοκολάτας και να προσθέσετε σιρόπι φράουλας ή οτιδήποτε άλλο σιρόπι της αρεσκείας σας ή ακόμα και ψιλοκομμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Αφήστε μια απάντηση