Πάστα Φλώρα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο κρύο απ’ το ψυγείο
1 αυγό
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Υλικά για το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό

Οδηγίες

1.
Χρησιμοποιούμε ένα food processor ή μίξερ ή μούλτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Μέσα στον κάδο βάζουμε το αλεύρι, τις βανιλέτες, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ανακατευτούν
Ολοκληρωμένο
4.
Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κυβάκια και τα βάζουμε μέσα στον κάδο.
Ολοκληρωμένο
5.
Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
6.
Το μείγμα μας θα έχει την υφή της άμμου
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
8.
Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε την ζύμη, την κάνουμε μία μπάλα και την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
10.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα 25 εκ., την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
12.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και χρησιμοποιούμε τα 2/3 της ζύμης.
Ολοκληρωμένο
13.
Το υπόλοιπο το φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τις λωρίδες.
Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας και τον πλάστη.
Ολοκληρωμένο
14.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα για να καλύψει την φόρμα.
Ολοκληρωμένο
15.
Όταν την ανοίξουμε στο πάχος που θέλουμε, την τυλίγουμε στον πλάστη και την απλώνουμε στη φόρμα.
Ολοκληρωμένο
16.
. Με τα δάχτυλά μας φτιάχνουμε τη ζύμη στα πλαϊνά και με ένα μαχαίρι ισιώνουμε το ύψος της ζύμης.
Ολοκληρωμένο
17.
Απλώνουμε την μαρμελάδα που θέλουμε και βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη που μας περίσσεψε.
Ολοκληρωμένο
18.
Αλευρώνουμε και κάνουμε κορδόνια ή λωρίδες που τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την επιφάνεια της μαρμελάδας αγγίζοντας και τα πλαϊνά της της ζύμης.
Ολοκληρωμένο
19.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στην κάτω αντίσταση με αέρα ή πάνω- κάτω αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
20.
Όταν χρυσαφίσει η επιφάνεια, αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
21.
Έπειτα, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν η ζύμη μας βγει λίγο σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό για να πάρουμε την σωστή υφή. Μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο λαδόκολλες για να μην αλευρώνουμε διαρκώς τον πάγκο. Το σωστό ψήσιμο είναι ένα από τα βασικά σημεία της πάστα φλώρα γιατί πρέπει να ψηθεί σωστά η βάση της. Αν αρπάξει γρήγορα η επιφάνεια, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο! Μπορούμε να κάνουμε και ατομικά ταρτάτια πάστα φλώρα αλλάζοντας τον χρόνο ψησίματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *