No products in the cart.
Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
100 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
175 γρ. σιμιγδάλι ψιλό | |
175 γρ. σιμιγδάλι χοντρό | |
175 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ | |
Ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια | |
200 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου | |
120 γρ. σπορέλαιο | |
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού |
Υλικά για σιρόπι
400 γρ. χυμό πορτοκάλι | |
200 γρ. νερό | |
350 γρ. ζάχαρη | |
Φλούδα από ένα πορτοκάλι |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε για 10-13 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Παράλληλα παίρνουμε 2 μπολ.
Ολοκληρωμένο
4.
Στο ένα ρίχνουμε τα δύο είδη από σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Στο άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν τα αυγά ασπρίσουν σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε βροχηδόν το μείγμα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 25Χ35 ή μία στρόγγυλη φόρα του κέικ 26 εκ. τη λαδώνουμε και απλώνουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
Ολοκληρωμένο
10.
Σιρόπι:
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 8 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν η πίτα βγει από τον φούρνο την αφήνουμε για 3 λεπτάκια και μετά την περιλούζουμε με το μισό σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει και ρίχνουμε το υπόλοιπο.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν τελειώσουμε το σιρόπιασμα αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 3 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
14.
Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτού.
Ολοκληρωμένο
15.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση