Σοκολατένιο σουφλέ κέικ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
340 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
165 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
120 γρ. ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χωρισμένα αυγά με ασπράδια
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Οδηγίες

1.
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 22 εκ. και το καλύπτουμε με λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
3.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τις βανιλέτες, το αλάτι και 5 κ.σ. ζάχαρη από την αρχική ποσότητα.
Ολοκληρωμένο
6.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ολοκληρωμένο
7.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε για 7 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαρέγκα.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμη, την βάζουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *