No products in the cart.
Ψωμάκια μαργαρίτα
εύκολο
8
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
50 γρ. νερό | |
50 γρ. γάλα | |
45 γρ. αλεύρι σκληρό |
Υλικά για το ψωμί
450 γρ. αλεύρι σκληρό | |
150 γρ. χλιαρό γάλα | |
1 φακελάκι μαγιά | |
30 γρ. μέλι | |
1 κ.γ. αλάτι | |
30 γρ. νερό | |
50 γρ. σπορέλαιο καλής ποιότητας |
Οδηγίες
1.
Για το προζύμι:
Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και περιμένουμε να πήξει το μείγμα μέχρι να βγάλει φουσκάλες (πάντα ανακατεύοντας).
Ολοκληρωμένο
3.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει τελείως (2 ώρες περίπου).
Ολοκληρωμένο
4.
Για το ψωμί:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά, ανακατεύουμε και περιμένουμε 15 λεπτά να φουσκώσει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα προσθέτουμε το κρύο προζύμι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Ολοκληρωμένο
7.
Η ζύμη είναι πολύ μαλακή, απαλή και εύπλαστη.
Ολοκληρωμένο
8.
Αλείφουμε το μπολ με ελαιόλαδο, βάζουμε τη ζύμη και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μέχρι η ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της (περίπου 1 ½ ώρα).
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμη, την ζυμώνουμε ελαφρώς και κόβουμε σε 7 κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι, απλώνουμε λαδόκολλα και εκεί βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο σχήμα της μαργαρίτας.
Ολοκληρωμένο
11.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά με 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
12.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό, το μέλι και το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
13.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ολοκληρωμένο
14.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 με 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
15.
Όταν είναι έτοιμα τα απλώνουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τα ψωμάκια, αφού κρυώσουν, σε σακουλάκια τροφίμων και να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη ώστε να τα έχουμε πάντα φρέσκα!
Αφήστε μια απάντηση