No products in the cart.
Αλμυρό ελληνικό κέικ
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πολύ μαλακό | |
2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη | |
5 αυγά | |
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
200 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια | |
100 γρ. κρέμα γάλακτος | |
200 γρ. ντοματίνια σε κομματάκια | |
150 γρ. ελιές ψιλοκομμένες | |
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη | |
1/2 κ.γ. ρίγανη |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κρέμα γάλακτος και στο τέλος τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές και τη ρίγανη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και εκεί ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά με μία ώρα.
Ολοκληρωμένο
4.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα για το ψήσιμο του κέικ.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για σταθεί για 10 λεπτά και μετά το τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση