No products in the cart.
Αφράτα τηγανόψωμα
εύκολο
10
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 φακελάκι μαγιά | |
1 κ.σ. ζάχαρη | |
1 κ.γ. αλάτι | |
5 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. ξύδι | |
270 γρ. νερό |
Για τη γέμιση:
200 γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη ή φέτα ή μανούρι (οποιοδήποτε λευκό τυρί) | |
200 γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη ή φέτα ή μανούρι (οποιοδήποτε λευκό τυρί) | |
Φρέσκα ρίγανη και θυμάρι (ή αποξηραμένο) | |
Πιπέρι | |
1 κ.γ. ελαιόλαδο |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Ολοκληρωμένο
3.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ, ακουμπάμε τη ζύμη εκεί, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμη, την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας, τη σχηματίζουμε σε μπάλα και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σε δίσκο με έναν πλάστη, πασπαλίζουμε με μία κ.σ. από τη γέμιση και φέρνουμε όλες τις άκρες προς το κέντρο του δίσκου καλύπτοντας τη γέμιση και κάνουμε τη ζύμη ένα μπαλάκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και το ανοίγουμε με τον πλάστη απαλά για να γίνει ένας δίσκος.
Ολοκληρωμένο
8.
Τον τοποθετούμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με όλα τα ζυμαράκια.
Ολοκληρωμένο
9.
Αν θέλουμε να τα στοιβάξουμε το ένα πάνω στο άλλο μέχρι να τα τηγανίσουμε, αλείφουμε τον κάθε δίσκο με λίγο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με πάτο ή κατσαρόλα βάζουμε σπορέλαιο με λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε ένα ένα κάθε φορά σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
11.
Με κλίμακα το 9 τηγανίζουμε στο 4 ώστε να ψηθούν σωστά και στο εσωτερικό τους τα τηγανόψωμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν έχουν χρυσαφίσει γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Ολοκληρωμένο
13.
Τα αραδιάζουμε σε μία πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
14.
Στραγγίζουν από τα περιττά λάδια και είναι έτοιμα για κατανάλωση!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Μπορούμε επίσης να τα γεμίσουμε με κρέμα τυρί και κάποιο αλλαντικό. Αν θέλουμε μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε γλυκά τηγανόψωμα. Τα γεμίζουμε με ανθότυρο, κανέλα και λίγη ζάχαρη και τα γαρνίρουμε με μέλι!
Αφήστε μια απάντηση