Σταφιδόψωμο με μέλι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. μαγιά ξηρή
280 γρ. νερό χλιαρό
3 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. κανέλα
0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
0.5 κ.γ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1½ φλιτζ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
0.5 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
0.5 κ.γ. γλυκού αλάτι
Νερό και ζάχαρη για την επάλειψη της επιφάνειας

Οδηγίες

1.
Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, το χλιαρό νερό μαζί με το μέλι.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο
Ολοκληρωμένο
4.
Εκεί ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το σπορέλαιο και 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε καλά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
Ολοκληρωμένο
6.
Σκεπάζουμε τον κάδο με διάφανη μεμβράνη και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της για 1 ώρα περίπου.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
8.
Πασπαλίζουμε τις στραγγισμένες σταφίδες και ρολάρουμε τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
9.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ολοκληρωμένο
10.
Λαδώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ολοκληρωμένο
11.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για ακόμα 45 λεπτά ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ολοκληρωμένο
12.
Αλείφουμε την επιφάνειά του με νερό και ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
13.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μέσα στη ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε και σταγόνες σοκολάτας. Αν θέλουμε πλάθουμε μικρά στρογγυλά σταφιδόψωμα και τα τοποθετούμε σε ένα στρόγγυλο ταψί 22 εκ. το ένα κολλητά στο άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *