No products in the cart.
Ψωμάκια για burger
μέτριο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
300 γρ νερό | |
25 γρ γάλα σε σκόνη (αυτό που βάζουν στον καπουτσίνο) | |
14 γρ μαγιά ξερή | |
20 γρ ζάχαρη | |
10 γρ αλάτι | |
50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
1 αυγό | |
λίγο νερό |
Οδηγίες
1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και στον κάδο βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Χτυπάμε για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Καθώς ζυμώνουμε προσθέτουμε κομμάτι κομμάτι το βούτυρο και χτυπάμε για 10 με 15 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει τελείως από τα τοιχώματα.
Ολοκληρωμένο
4.
Η ζύμη είναι πολύ απαλή, μαλακή και πολύ ελαφρώς κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν θέλουμε για να την πιάσουμε, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Την αφαιρούμε από το μπολ, τη ζυμώνουμε για λίγο και την κόβουμε σε ισομερή κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα, χτυπάμε ένα αυγό με νερό και αλείφουμε τα ψωμάκια.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με οποιονδήποτε ξηρό καρπό, σουσάμι, παπαρουνόσπορο, κολοκυθόσπορο κλπ. Προσοχή: Η ζύμη είναι πολύ μαλακή οπότε δεν προσθέτουμε καθόλου επιπλέον αλεύρι. Όσο περνάει η ώρα του ζυμώματος εκείνη αρχίζει να μαζεύεται στον κάδο.
Αφήστε μια απάντηση