Subscribe to our newsletter - braise@qodeinteractive.com

Scones γλυκά μπισκοτοψωμάκια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
2 βανιλέτες
60 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
250 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Γάλα ή αυγό για επάλειψη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλέτες και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Εκεί μέσα βάζουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλά μας το τρίβουμε στο αλεύρι ώστε να πάει παντού.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το γάλα και με το κουτάλι ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια μας, την πλάθουμε σε μπάλα και την απλώνουμε σε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
5.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη 2 εκ (δεν την θέλουμε λεπτή τη ζύμη) και με ένα μικρό στρόγγυλο κουπ πατ κόβουμε σε μπισκότα.
Ολοκληρωμένο
6.
Απλώνουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα απλώσουμε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
7.
Με το πινέλο τα αλείφουμε με γάλα ή βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμαρμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
10.
Eπειτα, τα κόβουμε στη μέση, απλώνουμε βούτυρο ή κρέμα τυριού με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στη ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες. Τα συγκεκριμένα μπισκοτοψωμάκια μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυρί και κάποιο αλλαντικό ετοιμάζοντας τα σε σάντουιτς αφαιρώντας από τη ζύμη τη 1 κ.σ. ζάχαρη και προσθέτοντας συνολικά 1 κ.γ. αλάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *