Red Velvet Cookies

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
130 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κ.σ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. κρέμα τυρί
1 ½ κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
10 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας λευκής ή μαύρης

Οδηγίες

1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε μέσα το βούτυρο και το χτυπάμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
4.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το αυγό.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και μετά βάζουμε το γάλα, την κρέμα τυριού και το υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ολοκληρωμένο
6.
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Με μία μαρίζ τα ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τον μεταλλικό κάδο-μπολ με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να δέσουν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
8.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε την λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
10.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνουμε τη ζύμη πλάθοντας μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα αραδιάζουμε αραιά στη λαμαρίνα γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο και τα ψήνουμε για 13-14 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και μετά τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
13.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για την υπόλοιπη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
1) Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς γεμίζοντάς τα με ένα frosting τυριού ή βουτυρόκρεμα ή μερέντα. 2) Επίσης, αν θέλουμε να έχουν την όψη του σπασίματος, πριν ψήσουμε τα cookies τα κυλάμε στην άχνη ζάχαρη. 3) Αν θέλουμε να τα cookies να έχουν πιο έντονο χρώμα αντί για 10 γρ. κακάο βάζουμε μόνο 1 κ.γ. ή καθόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *