No products in the cart.
Red Velvet
«Κόκκινο βελούδο» το σημερινό μας επιδόρπιο. Ένα αγαπημένο, κλασσικό αμερικάνικο γλυκό, λίγο προσαρμοσμένο στις ευρωπαϊκές γεύσεις, κάνει θραύση όλες τις εποχές. Νομίζω πως και στην ελληνική κουζίνα έχει καθιερωθεί πλέον στα κλασσικά, «παλιομοδίτικα», αγαπημένα γλυκά. Οι παραλλαγές που συναντούμε είναι πολλές και πραγματικά αξίζει η κάθε προσπάθεια για πειραματισμούς. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα; Το βαθύ, κατακόκκινο χρώμα του που σε προδιαθέτει να «ορμήσεις» καταπάνω του! Αρκετοί χρησιμοποιούν το παντζάρι για να δώσουν το κόκκινο χρώμα. Απλά η γεύση του λίιιιγο αλλάζει γιατί το παντζάρι έχει έντονη γεύση γης, δηλαδή χώματος. Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι αμέτρητα και μπορείτε να διάλεξε ανάμεσα σε πολλά. Είναι όλα ελεγμένα και δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα. Θα έλεγα πως είναι ένα ζουμερό κέικ σε σχέση με τα υπόλοιπα και αυτό οφείλεται κυρίως στο ξυνόγαλα. Η δε βουτυράτη – τυρένια κρέμα του απλά το απογειώνει. Μπορείτε να το φτιάξετε κάλλιστα για τούρτα γενεθλίων, για ατομικά cup cake, για γλειφιτζούρια cake pop και για πολλές άλλες τόσες χρήσεις. Προσωπικά το είχα φτιάξει πριν χρόνια για πρώτη φορά, σε ένα καφέ που διοργάνωσα στο σπίτι. Τοv είχα στολίσει με φλοίδες λευκής σοκολάτας και λίγες φράουλες. Η τούρτα red velvet έγινε ανάρπαστη! Από τότε δε σταμάτησα να τη φτιάχνω. Αν έχετε και εσείς κάποιες εκδηλώσεις στο σπίτι σας και όχι μόνο, φτιάξτε το και στολίστε το με ότι περνάει από τη φαντασία σας όπως σας δείχνω σήμερα! Ένα είναι σίγουρο: πως το φλογερό κόκκινο χρώμα του και η μοναδική του γεύση δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
2 κ.σ. κακάο | |
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
130 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου | |
250 γρ. ζάχαρη | |
2 μεγάλα αυγά | |
2 κ.σ. υγρή βανίλια ή 3 βανιλέτες | |
1 κ.γ. μαγειρική σόδα | |
1 ½ κ.γ. ξύδι λευκό | |
250 γρ. ξινόγαλα | |
3 με 4 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής | |
3 ταψάκια μιας χρήσης 22 εκ. ή 2 των 24 εκ. |
Υλικά για το frosting τυριού:
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου | |
400 γρ. τυρί κρέμα | |
1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη | |
Μία πρέζα αλάτι | |
3 βανιλέτες ή 2 κ.γ. υγρή βανίλια |
Αφήστε μια απάντηση