Σουφλέ Σοκολάτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο ψιλοκομμένη
220 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
2.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα της σοκολάτας το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ολοκληρωμένο
3.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος.
Ολοκληρωμένο
4.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
5.
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν για 15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ένταση (με κλίμακα το 6 βάζουμε στο 4) και να ασπρίσει το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε σιγά σιγά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
8.
Με μία μαρίζ το ενσωματώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε 11 φορμάκια για σουφλέ ή μιας χρήσεως, τα βουτυρώνουμε και τους ρίχνουμε αλεύρι ή κακάο.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι ή κακάο και τα γεμίζουμε μέχρι τα ¾. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 9 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε ένα λεπτό και μετά αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο ή τα σερβίρουμε στο πυρίμαχο φορμάκι του.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το μυστικό στο φούσκωμα τους σουφλέ είναι το καλό χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε τα σουφλέ πιο νώρις (άψητα), τότε μπορούμε να τα ετοιμάσουμε και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες. Επίσης, τα διατηρούμε στην κατάψυξη άψητα και όταν έρθει η ώρα να τα ψήσουμε τα βγάζουμε από την κατάψυξη την προηγούμενη μέρα και έπειτα ψήνουμε. Αν τα έχουμε στο ψυγείο και θέλουμε να τα ψήσουμε μέσα στην ημέρα τα βγάζουμε 5 ώρες πριν και έπειτα τα ψήνουμε. Για να ξεφορμάρονται εύκολα τα σουφλέ όταν βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε τα φορμάκια τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *