Ριζότο με raspberries

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. ρύζι arborio ή carnaroli
100 γρ. rasberries
1 λίτρο ζωμό κότας
50 γρ. λευκό κρασί
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
0.5 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
Αλάτι, Πιπέρι
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Λίγα rasberries
φλοίδες παρμεζάνας ή λίγο σιρόπι βαλσαμικό

Οδηγίες

1.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ολοκληρωμένο
6.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμωση και να βράσει το ρύζι.
Ολοκληρωμένο
7.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα raspberries, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Ολοκληρωμένο
8.
Σερβίρουμε το ριζότο με έξτρα raspberries, παρμεζάνα ή σιρόπι από ξύδι βαλασαμικό.
Ολοκληρωμένο