No products in the cart.
Wacky cake – Το «τρελό» κέικ
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
175 γρ. νερό | |
150 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού | |
100 γρ. σπορέλαιο | |
180 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
30 γρ. κακάο | |
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα | |
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.σ. κανέλα | |
ξύσμα από 1 πορτοκάλι |
Οδηγίες
1.
Σε ένα πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. αδειάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (το πυρέξ δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε και να το αλευρώσουμε)
Ολοκληρωμένο
2.
Κοσκινίζουμε μέσα στο πυρέξ όλες τις σκόνες μαζί (αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν πάουντερ, κανέλα), προσθέτουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Ολοκληρωμένο
3.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για περίπου 35 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.
Ολοκληρωμένο