No products in the cart.
Εύκολο γλυκάκι με λεμόνι και μπισκότα
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
Λεμονόκρεμα: | |
ξύσμα από 1 λεμόνι | |
120 γρ. ζάχαρη άχνη | |
4 αυγά | |
3 βανιλέτες | |
125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου |
Μους λεμονιού:
450 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά | |
200 γρ. από τη λεμονόκρεμα που φτιάξαμε | |
Συναρμολόγηση: | |
250 γρ. μπισκότα τύπου dijestive | |
100 γρ. βούτυρο λιωμένο |
Οδηγίες
1.
Λεμονόκρεμα:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα χτυπάμε με το σύρμα ίσα που να ενωθούν.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην εστία σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε με το σύρμα συχνά για να μην κολλήσει μέχρι να πήξει.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
5.
Μους λεμονιού:
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε τη λεμονόκρεμα και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Συναρμολόγηση
Σε ένα τετράγωνο σκεύος 20 x 20 εκ. απλώνουμε το μπισκότο με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
9.
Με ένα κουτάλι το πιέζουμε καλά ωστέ να στρωθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
10.
Καλύπτουμε με την κρέμα λεμονιού, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Ολοκληρωμένο
11.
Για διακόσμηση μπορούμε να χτυπήσουμε λίγη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και να γαρνίρουμε με ροζέτες το γλυκό.
Ολοκληρωμένο